Grafikai tervezés - Bűbájos mesekönyv, amit kedvelnek a gyerekek

A felcseperedő csemetének jókora szüksége van arra, hogy mesekönyv (divat) olvasásával átlássa a szimpla emberi kötelékeket, szimpatizáljon a vitézekkel

Illusztrátor: A mesekönyv tartalmát minimum olyan remekül lehet illusztrálni, mint megírni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó érzelmi vénák kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival. A Meséld mesekönyv weblapon található részlet. A mesekönyv igazi emberekhez hasonló, komplikált és életszerű karakterek segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan egyszerűen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli karakterek példáján.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék a megélhetési bajokat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a lurkó a kérdés lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden tényállást leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben pici az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-02-21 20:50