Részecskeszűrő tisztítás

Használt személygépjármű megvétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota

A részecskeszűrő gondja jobbára 160 ezer kilométer körül jelentkezik. Ez többségében a kocsi használatától függ. Akik kiváltképpen rövid utakon használják, korábban találkoznak a fennakadással. A részecskeszűrő tisztítja önmagát. Csakhogy ehhez intenzívebb fordulatszámon kell kocsikázni több ideig. A regenerálódás folyamata elindul, a részecskeszűrőben fellelhető korom elég.

Sokan nem ismerik tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel vannak felszerelve. A részecskeszűrő szerepe az, hogy megakadályozza az egészségroncsoló anyagok szabadon távozását. Egy kiváló részecskeszűrő a káros részecskék kilencven %-át képes magába ejteni.

Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája kigyullad, ne ijedjünk meg. Menjünk ki a sztrádára és pörgessük fel a fordulatszámot. Amikor ez sem segít, keressünk fel egy részecskeszűrő szakértőt. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kipucolja a részecskeszűrőt. Adatok a Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapon. Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a személygépkocsi fogyasztása megnőtt miközben a teljesítménye drasztikusan csökkent.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-10-28 18:28