Részecskeszűrő felújítás

Régebbi autó megvétele előtt sajnálatos módon nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota

Számos rémhír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatosan, tudniillik az új vásárlás ára irdatlanul drága. A részecskeszűrő cseréje irdatlanul drága kiadás. Nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A minőségi részecskeszűrő ára több százezer Ft.

Régebbi személygépjármű megvásárlása előtt sajnálatos módon nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon temérdek esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szétszerelés nélkül. A rossz minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy tisztítani kell. Előbbi irdatlanul drága költségű, míg utóbbi kedvezményes árú trükk.

Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha a jármű fogyasztása nőtt miközben a teljesítménye durván leromlott. Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája felvillan, ne ijedjünk meg. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján fedezhető fel javaslat. Menjünk ki az autópályára és pörgessük fel a fordulatszámot. Amikor ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-03-11 10:33